Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017
Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 23:42

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση: Δικαιοσύνη, παράλληλο νόμισμα και… Καμμένος τα ανοιχτά μέτωπα

Μέσα σε ναρκοπέδιο oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Μέσα σε ναρκοπέδιο εξακολουθεί να κινείται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που αναζητεί καθαρό έδαφος για να αντιμετωπίσει το άγριο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης και να μπορέσει να παρουσιάσει το νέο της αφήγημα........

Με την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, μόλις λίγα 24ωρα μετά τη συνταξιοδότησή της, το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να δώσει ηχηρή απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τις ενώσεις των ανώτατων δικαστικών, που καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχονται από κυβερνητικούς παράγοντες, θέτοντας θέμα ακόμη και λειτουργίας της Δημοκρατίας. Το μήνυμα του Μαξίμου ήταν σαφές: Η κυβέρνηση αγνοεί τις αντιδράσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις της και να καταγγέλλει με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα τα «θεσμικά εμπόδια», που θεωρεί ότι δεν της επιτρέπουν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Μπροστά στις νέες αποκαλύψεις για τα… σκοτεινά σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη το 2015, με το παράλληλο σύστημα πληρωμών σε γνώση του πρωθυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει τη σιωπή. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός πήρε στις πλάτες του την υπεράσπιση του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου, για την υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη, δίνοντας τον τόνο της τακτικής την οποία πρέπει να υιοθετήσουν τα στελέχη του κόμματος και σε αυτό το ζήτημα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 21 Ιουλίου, για την πρόταση που κατέθεσε η Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στη φανερή ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να προκύψουν… εκπλήξεις.

Η κυβέρνηση πάντως, είναι αποφασισμένη να βαδίσει μέχρι τέλους ακολουθώντας την ίδια στρατηγική, ευελπιστώντας πως σύντομα θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Κυβερνητική πηγή υποστηρίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής πως «η κυβέρνηση θα επιμείνει στην άποψη ότι πίσω από τα ζητήματα αυτά υπάρχει ένας πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων και η Νέα Δημοκρατία στοιχίζεται πίσω από αυτά».

Μέχρις στιγμής έχει επιβληθεί με επιτυχία -σε μεγάλο βαθμό- σιγή ασυρμάτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην υπόθεση του «Noor1» όσο και για τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αποτελεί μονόδρομο, καθώς δεν φαίνεται κανένας στην κυβερνητική πλειοψηφία να επιθυμεί, αυτή τη στιγμή, διάρρηξη της συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καμμένου και πρόωρες εκλογές. «Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. υπήρξε μια αναγκαστική και όχι εύκολη επιλογή», υπενθύμισε (Real.gr) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ωστόσο, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, δεν απέφυγε να αφήσει σοβαρές αιχμές για τη στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση. «Οι καθυστερήσεις, όπως έδειξε η σχετική εμπειρία, ακόμη και αν οφείλονται σε διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, κάνουν ζημιά και, ενίοτε, φέρνουν και πρόσθετες απαιτήσεις και μέτρα. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί η παραμικρή αποσταθεροποίηση. Εκτιμώ ότι είναι άλλη μια προσπάθεια της αντιπολίτευσης στο ίδιο κλίμα της αριστερής παρένθεσης», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εύη Καρακώστα, αναφερόμενη στα πολλαπλά μέτωπα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνεται της κυβερνητικής τακτικής απέναντι στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υποστηρίζει: «Οι εισαγγελείς πρέπει να αντιληφθούν και αυτοί ότι όπως κρίνουν θα κρίνονται. Η Δικαιοσύνη δεν είναι χωρίς κριτήριο. Οι νόμοι γίνονται και με βάση το κοινωνικό δίκαιο. Το Δίκαιο στην Ελλάδα και σε μια άλλη χώρα είναι διαφορετικό. Εξαρτάται από το θρήσκευμα σε μια χώρα, από το κλίμα, από τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού. Αρα λοιπόν επειδή το Δίκαιο δημιουργείται με αυτό τον τρόπο, έτσι λοιπόν κρίνονται και αυτοί που αποφασίζουν με βάση το Δίκαιο», δηλώνει η κ. Καρακώστα και προσθέτει: «Κατά τη γνώμη μου, συνήθως όσοι θίγονται είναι αυτοί που φοβούνται. Οταν ένας άνθρωπος στη δουλειά του δεν φοβάται, δεν έχει λόγο να θίγεται από την όποια έκφραση υπάρχει. Δηλαδή, αν ένας δικαστικός ασκεί το λειτούργημά του σωστά, έντιμα και σύμφωνα με το Δίκαιο και τη συνείδησή του, ό,τι και να πει ένας υπουργός, ό,τι και να πει ένας πολίτης, εκείνος πρέπει να είναι ήρεμος».

«Μασάζ» Τσίπρα για να σιγάσουν οι γκρίνιες και επιχείρηση αλλαγής της πολιτικής ατζέντας

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, συζητήθηκαν κυρίως οι βασικοί άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου ούτε και στα υπόλοιπα μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Τα… σπουδαία αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου, που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων θα έχει την ευκαιρία να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του και των στελεχών του κόμματος, αναπτύσσοντας το πλάνο του για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο και φυσικά να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητάει να υπάρχει πλήρης κάλυψη στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να προλάβει αντιδράσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στη συνεδρίαση αναμένεται αρκετά στελέχη του κόμματος, που μέχρι τώρα έχουν εκφραστεί παρασκηνιακά, να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και τη δυσφορία τους για πολλούς από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Οι χειρισμοί αυτοί -όπως λένε κομματικά στελέχη- έχουν εγκλωβίσει την κυβέρνηση και το κόμμα σε ένα κλίμα εσωστρέφειας και δεν επιτρέπουν να αξιοποιηθούν τα όποια θετικά στοιχεία από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Κομματικός παράγοντας, με καλή γνώση των εσωτερικών διεργασιών, υποστηρίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής πως στην Κ.Ε. δεν αποκλείεται να διατυπωθούν «γκρίνιες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το συντονισμό του κόμματος, αλλά και για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό», ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει έντονη κριτική για τις κεντρικές πολιτικές επιλογές που έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, όπως είναι η πλήρης ταύτιση και η κάλυψη των χειρισμών του Πάνου Καμμένου. «Ούτε η ομάδα των 53 δεν έχει ασκήσει κριτική για το θέμα Καμμένου, συνεπώς δεν είναι πιθανό να γίνει αυτό στην Κ.Ε. Μην ξεχνάμε πως είναι μια συνεδρίαση προγραμματική και όχι απολογιστική. Με τους ΑΝ.ΕΛ. πράγματι υπάρχουν σημαντικές διαφορές που κάθε τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια, ακόμη και σε εθνικά θέματα, αλλά δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα», τονίζει αρμόδια κομματική πηγή.

Το αναπτυξιακό σχέδιο

Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου για το επόμενο διάστημα είναι η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, η επαναφορά των θεμάτων της οικονομίας και η παρουσίαση μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες του κυβερνητικού προγράμματος, με έμφαση στις κοινωνικές παρεμβάσεις. «Αν δεν προκύψει κάποιο άλλο στοιχείο στην υπόθεση Καμμένου, τότε σύντομα ο θόρυβος θα καταλαγιάσει και θα αλλάξει το κλίμα», επισημαίνει στέλεχος της Κουμουνδούρου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, έσπευσε να θριαμβολογήσει για τον τερματισμό της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος από την Κομισιόν, κάνοντας λόγο για «επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει πολύ σοβαρά την πιθανότητα δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και πάντως πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Επιπλέον, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επενδύσει πολλά στην παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στα 13 αναπτυξιακά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, τα οποία «θα αποτελέσουν ευκαιρία για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες». Το λεγόμενο αναπτυξιακό σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κοζάνη, στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία, προχώρησε σε μια σειρά εξαγγελιών για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ υποστήριξε και πάλι πως «τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε 260 χιλιάδες περισσότερες θέσεις εργασίας». Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «καταστροφολόγους και κινδυνολόγους», ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Θα κριθούμε όλοι. Μέχρι τότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Δουλειά, δουλειά, δουλειά».

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης περιλαμβάνει 7 άξονες για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας:

1. Παρουσίαση αναπτυξιακού προγράμματος.

2. Επιστροφή στις αγορές.

3. Θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

4. Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

5. Παρεμβάσεις για τη διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας.

6. Μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση του κράτους.

7. Παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης.

Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Θέμιδα με πολιορκητικό κριό τον Πολάκη

Παρά την οργισμένη αντίδραση του νομικού κόσμου, η κυβέρνηση αναμένεται να επιμείνει στη σκληρή τακτική έναντι των λειτουργών της Δικαιοσύνης, με στόχο να τους απαξιώσει στα μάτια της κοινής γνώμης και να καταδείξει πως η εκλεγμένη εξουσία δεν δέχεται να «συγκυβερνήσει» με καμία άλλη εξουσία. Ως «πολιορκητικός κριός» εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος, μετά τις χυδαίες επιθέσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών, σε νέα ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε πως οι δικαστές δήθεν δεν θέλουν να καταθέτουν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η απάντηση ήρθε από τους διοικητικούς δικαστές, που υπενθύμισαν στον υπουργό ότι «όλοι οι δικαστές υποβάλλουμε κάθε έτος εμπρόθεσμα τις εν λόγω δηλώσεις», οι οποίες όμως, για λόγους ασφαλείας, δεν αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Από την πλευρά της, η Ενωση Εισαγγελέων θέτει ευθέως θέμα Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις και οι αναφορές κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της «βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως πίσω από τις πρωτοφανείς επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης υποκρύπτεται και μια ύστατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκφοβισμό μερίδας δικαστών, ώστε να μην εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις που δεν συνάδουν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Τα πρόσφατα «ραπίσματα» της Δικαιοσύνης σε κυβερνητικές αποφάσεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, συνεχίζουν να προκαλούν έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει ιερό δισκοπότηρο», δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει πάρει αποφάσεις που αφορούν και επηρεάζουν την κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να θεωρεί εαυτόν υπεράνω κριτικής».

Στελέχη κρατούν αποστάσεις από τη στήριξη Μαξίμου στον υπ. Αμυνας

Παρά την προσπάθεια πλήρους κάλυψης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση στην υπόθεση του «Noor 1», πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις, αδυνατώντας να ταυτιστούν με την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου σε ένα ζήτημα με απρόβλεπτη κατάληξη. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, εξέφρασαν δημόσια, αλλά δειλά, την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση των συνομιλιών ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Μαξίμου στην υπόθεση, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον λιμενικό που συνομιλούσε με τον ισοβίτη, διαπίστωσε πως «μέχρις στιγμής δεν έχει κάνει κάτι το οποίο άπτεται του Λιμενικού», ενώ δήλωσε πως… «μπορεί να γίνει μια ΕΔΕ». Ομως, οι αποκαλύψεις, που διαδέχονται η μία την άλλη, έρχονται σε σύγκρουση με τη χαλαρότητα με την οποία υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα, φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εύχονται να τελειώσει αυτός ο… εφιάλτης. Στο κόμμα ωστόσο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι χωρίς τον Πάνο Καμμένο δεν μπορούν να βρίσκονται στην εξουσία.

Η κυβέρνηση, που επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη, διατηρεί το σενάριο της «συνωμοσίας» αντιπολίτευσης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και να ορίσουν τη δημόσια ατζέντα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε (ΕΡΤ3) ότι πρόκειται για μια «υπόθεση αντιπερισπασμού» της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να «δημιουργήσει ένα σκάνδαλο σε συμμαχία, σε συνεννόηση και σε συντονισμό με μερίδα του συστημικού Τύπου».

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εξακολουθούν να αποτελούν ένα ανοικτό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος να κρατήσει ζωντανά τα σενάρια ανασχηματισμού, λέγοντας σε ομιλία του στην Κοζάνη: «Αν ο πρωθυπουργός δεν με… ξηλώσει, ραντεβού σε μερικούς μήνες». Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται και πολλά ακόμη κυβερνητικά στελέχη που αναμένουν τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις ώστε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από τον Σεπτέμβριο, ώστε στη ΔΕΘ να εμφανιστεί με αέρα ανανέωσης. Στον επικείμενο ανασχηματισμό αλλαγές αναμένονται στο υπουργείο Οικονομικών, με απομάκρυνση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και σε υπουργεία όπου ο πρωθυπουργός διαπίστωσε πως, παρά τις συνεχείς συστάσεις και προειδοποιήσεις του, πολλοί «φάκελοι βρίσκονται στα συρτάρια, εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας». Κυβερνητικές θέσεις αναμένεται να αναλάβουν νέα κομματικά στελέχη και βουλευτές που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στην αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, στις εξαγγελίες που θα κάνει από την Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινώσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων αλλά και περεταίρω χαλάρωση των περιορισμών από τα capital controls.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Translate

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

ΙΣΑ: 'Εκκληση για τη 10χρονη Νεφέλη που πάσχει από σάρκωμα

Ο ΙΣΑ απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη 10χρονη Νεφέλη που πρέπει να μεταβεί...

Η ερωτική περιπέτεια της Μαρία Κιουρί με τον μαθητή του άντρα της που εξόργισε τη Γαλλία!!

Μαρία Κιουρί: Η ερωτική περιπέτεια με μαθητή του άντρα της που εξόργισε!! Η σαγηνευτική...

Απέσυρε ο Κοντονής την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε νομοσχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά - Οι...

Follow Mykonos Ticker

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

30 Ιδέες για Φθινοπωρινό Update στο Living Room!!

30 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης για το Lining Room που είναι ο τόπος στον οποίο προτιμάμε να χαλαρώνουμε και να ξεκουραζόμαστε μετά από μια κουραστική γεμάτη άγχος μέρα στη δουλειά!! Είναι...

Συρτάρια που κάποτε είχαν φιλοξενήσει διάφορα πράγματα.... Αλλάξτε τους χρήση!!

Βάφοντας τα σε διαφορετικά χρώματα ή μόνο το εσωτερικό τους ή τοποθετώντας τους ταπετσαρία αλλάζουν τελείως και προσφέρουν υπέροχες συνθέσεις. Συρτάρια που κάποτε είχαν φιλοξενήσει διάφορα πράγματα....

Super συνταγή για να αναζωογονήστε τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σας!!

Οι άκρες των μαλλιών μας, είναι αλήθεια πως ταλαιπωρούνται περισσότερο σε σχέση με τα άλλα τμήματα της τρίχας. Τα «βαριά» προϊόντα, το πιστολάκι και τα εργαλεία θερμότητας.......

Αναζωογονητική και Τονωτική λοσιόν με Μέντα και Μηλόξυδο!! Αναζωογονεί τα μαλλιά μετά την θάλασσα!!

Τα μαλλιά μας θέλουν προστασία και περιποίηση το καλοκαίρι!! Το καλοκαίρι μας θέλει σε κάποια παραλία ή σε κάποια πισίνα κάνοντας ασταμάτητες βουτιές......

Στην Μύκονο έφτασε το διαστημικό σκάφος «Adastra» που έχει για πιλότο...iPad! (25 pics)

Στην Ψαρού με διαστημικό γιωτ, πλωτό υπερμοντέρνο παλάτι - Είναι «τρι-μαράν», πλοηγείται και μέσω... iPad Πρόκειται για ένα φουτουριστικό γιοτ, με υπερμοντέρνο σχεδιασμό, το οποίο πολλοί...

Επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου (Το έγγραφο)

Σημαιοφόροι -Δημοτικά: Εκδόθηκε η εγκύκλιος - Τι ορίζει Την εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι τη σημαία στα δημοτικά σχολεία δεν θα την κρατούν οι άριστοι μαθητές, αλλά όσοι κληρωθούν, εξέδωσε το...

Το πρώτο βραβείο πήρε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το βίντεο του ΕΟΤ,του Μυκονιάτη σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα

Greek tourism promo film wins first international prize “Greece – A 365-Day Destination,” a 3:36 minute film submitted by the Greek National Tourism Organization (GNTO) took the first prize for...

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων για το Νέο Λύκειο: “Σκληρότερο” – Ταξικότερο – Ανταγωνιστικότερο

Το νέο Λύκειο που εξαγγέλλεται από το κυβερνητικό επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας σηματοδοτεί την μετατροπή του Γενικού Λυκείου σε ένα φροντιστήριο διαρκείας, ένα σχολείο “δεμένο” στο άρμα των...

Τι θα αλλάξει στον Ποινικό Κώδικα - Προς εξορθολογισμό οι ποινές

Τι είπε ο Κοντονής για την επικείμενη αλλαγή Στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των ποινών θα κινηθεί η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στη...

Οι 5 Καλύτεροι Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Βοηθήσουν το Παιδί στη Μελέτη στο Σπίτι

Dr. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Αφού τακτοποιήσατε το χώρο που το παιδί σας, θα κάνει τα μαθήματα για το σπίτι, καιρός να δείτε και ποιοι είναι οι 5 καλύτεροι τρόποι για να...